software pentru
institutii bugetare

 

Login

Mail

Forum

Wiki

Bugz

 
 
 

Prezentare programe

Prezentare detaliata pentru programul
eSoc - Asistenta sociala.

 
 
eSoc - Asistenta sociala

Aplicatia este una destinata departamentului de asistenta sociala din primarii si compune, analizeaza si gestioneaza lista dosarelor pentru persoanele asistate social, dosarele pentru ajutorul de urgenta, dosarele pentru ajutoarele de inmormantare, dosarele pentru ajutoarele de incalzire, conform cu legea 416 cu toate modificarile si completarile ulterioare, alocatiile de sustinere familiara, conform cu legea 277 impreuna cu modificarile si completarile ulterioare.

Aplicatia este conceputa sa functioneze in retea, ceea ce ofera posibilitatea mai multor functionari sa lucreze in paralel. In acest sens, programul are o singura baza de date, amplasata pe un calculator numit server, iar utilizatorii vor lucra pe alte calculatoare, statii de lucru, aflate in aceeasi retea locala cu calculatorul server.

Aplicatia dispune de sistemul de utilizatori. Acesta ofera accesul la aplicatie, pentru fiecare utilizator configurat in parte si in acelasi timp, restrictioneaza drepturile de acces ale anumitor utilziatori la sectiunile la care nu ar trebui sa opereze / vizuailzeze. Accesul la program se face prin intermediul unui nume de utilizator si a unei parole. In acest fel, se ofera o securitate mai mare a informatiilor introduse in baza de date si in acelasi timp creste nivelul de confidentialitate al infomatiilor.

Aplicatia inglobeaza un sistem complet de asistenta la introducerea datelor si la inregistrarea documetelor componente ale dosarelor intocmite. In acest fel operatorul va fi indrumat pe tot parcursul completarii informatiilor si documentelor necesare intocmirii dosarelor, pentru a nu omite informatii vitale sau documente obligatorii. De asemenea, sistemul semnaleaza perioadele maxime de intocmire a documentelor in temeliul legal.

In sectiunea de colectare a informatiilor cu caracter personal, aplicatia urmareste colectarea tuturor datelor prevazute in documentele necesare solutionarii dosarelor:

 • Gestioneaza informatiile personale ale titularului de dosar
 • Gestioneaza informatiile personale ale persoanei care depune cererea
 • Gestioneaza informatiile personale ale partenerului titularului de dosar
 • Gestioneaza informatiile personale ale altor persoane aflate in intretinerea titularului de dosar si partenerului acesteia
 • Gestioneaza lista tuturor copiilor aflati sub tutela titularului de dosar si a partenerului acesteia
 • Infomratii despre tipul locuintei, impreuna cu toate celelalte informatii necesare intocmirii cererilor si anchetelor sociale
 • Gestioneaza lista bunurilor aflate in proprietate sau folosinta
 • Gestioneaza lista adeverintelor de la administratia financiara si de la fortele de munca pentru toate persoanele care alcatuiesc dosarul respectiv si programul semnaleaza sistarea acordarii ajutoarelor daca exista adeverinte expirate conform cu cadrul legal de valabilitate a acestora
 • De asemenea, aplicatia pune la dispozitia utilizatorilor o sectiune de observatii suplimentare in care se pot inscrie, la nivel pur infomativ, diverse informatii care nu fac obiectul niciunul document gestionat de aplicatie.

  Sectiunea de gestionare a dosarelor este disponibila din doua locatii diferite ale programului, in doua variante diferite:

 • Din fisa personala, si prezinta lista tuturor dosarelor inregistrate pentru persoana selectata, dosarele fiind defalcate dupa tipul ajutorului acordat si ordonate dupa numarul dosarului si data deschiderii acestuia
 • Din sectiunea Dispozitia primarului organizate dupa tipul dosarului si dupa starea in care se afla dosarul la momentul respectiv: in plata, propus pentru suspendarea sau anularea dreptului de acordare, sau istoricul dosarului.
 • Parcursul firesc pentru completarea dosarelor este acesta:
 • Persoana depune cererea, programul deschide automat un dosar si inregistreaza cererea
 • in baza cerereii, programul asteapta inregistrarea unei anchete sociale, in baza careia se decide daca dosarul va intra in plata sau nu (prin propunerea care este oferita in finalul anchetei sociale)
 • in momentul inregistrarii anchetei sociale, programul inregistreaza automat o fisa de calcul in baza careia se stabileste cuantumul ajutorului solicitat
 • Dosarul va deveni vizibil in sectiunea Dispozitia primarului pentru decizia finala de acordare sau neacordare a ajutorului inscris in baza fisei de calcul
 • Din 6 in 6 luni, se fac anchete sociale regulate in baza carora se constata modificarile in declaratiile anterioare (daca acestea exista), iar programul va inregistra o noua ancheta sociala in cadrul aceluiasi dosar, urmata de o noua fisa de calcul inregistrata in mod automat.
 • Toate documentele gestionate de program pot fi tiparite, sunt salvate automat si pot fi tiparite duplicate pentru acestea, precum si documente model, sau documente cu antetul primariei si informatii despre componenta familiei.

  Ajutor la introducerea dosarelor este oferit in mod automat de catre program la adaugarea de dosare pentru ajutorul VMG, iar asistenta automata oferita de program, va inregistra in mod automat un dusar de incalzire.

  Lista contracte:
  Pentru identificarea rapida a persoanelor carora se doreste adaugarea de modificari, programul pune la dispozitia utilizatorilor sectiunea: Lista contracte, in care sunt afisati toti titularii de dosare si o zona de filtrare dupa orice criteriu posibil pentru identificarea rapida a persoanei careia se doreste adugarea de modificari.

  Evidenta orelor de munca:
  Programul gestioneaza automat numarul orelor de munca inregistrate prin intermediul fiselor de calcul din toate dosarele aflate in plata. In acest sens, aplicatia gestioneaza o lista de activitati prestate in folosul comunitatii de catre persoanele din componenta dosarelor pentru ajutorul VMG. Pentru fiecare persoana in parte, programul gestioneaza numarul total al orelor de munca, numarul de ore de munca deja efectuate, datele calendaristice si tipul muncilor efectuate, precum si numarul orelor de munca ramase de efectuat. In acest sens, programul intocmeste automat un orar zilnic cu orele de munca stabilit de catre functionarii primariei impreuna cu coordonatorii de activitati.

  Motorul de calcul:
  In cazul in care, din diferite motive, configurarile de sume sunt eronate, programul vine in ajutorul utilizatorilor cu un motor de calcul. Acesta este un sistem paralel pentru recalcularea tuturor dosarelor, dupa configurarile poraspat reintroduse. In acest fel, se pot evita situatii de reoperare, aducand totodata toate dosarele la valorile corecte.

  Dispozitia primarului:
  Aceasta este o sectiune cu ajutorul careia se vor gestiona toate dosarele considerate a fi cel putin complete.
  Sectiunea este impartita in 4 subsectiuni distincte:

 • Lista dosarelor in asteptare. Este secetinea in care se vor regasi toate dosarele complete si care asteapta decizia de punere sau nepunere in plata. Dosarele apar automat in aceasta sectiune, doar daca sunt considerate a fi complete si a nu avea documente expirate.
 • Lista dosarlor pentru suspendare. Este sectiunea in care programul va completa automat toate dosarele care din diferite motive sunt pasibile de suspendarea deptului. Aici apar dosarele care contin adeverinte de venit expirate, dosare care au modificat componenta copiilor, pentru ca cel putin unul dintre ei a trecut de varsta de 18 ani, etc.
 • Lista dosarelor pentru modificare. Este sectiunea in care programul va completa automat lista cu toate dosarele care au suferit modificari si care trebuiesc sa reprimeasca decizie de acordare a ajutorului
 • Istoric activitate. Aici se vor regasi toate dosarele considerate a fi complete, indiferent de starea in care se afla dosarul
 • Sectiunea de configurare:
  Este sectiunea in care se gestioneaza toate cofigurarile pentru buna si corecta functionare a programului. De obicei, aceasta este o sectiune rezervata angajatilor companiei noastre. De asemenea, sistemul pe care compania noastra incearca sa il impuna utilizatorilor este acela ca, toate modificarile de cadru legislativ aparute, se vor configura automat, printr-o simpla actualizare a programului.

  Exportul pentru PresAsAj:
  Programul ofera posibilitatea exporarii datelor in formatul cerut de consiliul judetean, impreuna cu toate documentele in format PDF cerute.

  Sectiunea rapoarte:

 • Anexa 7
 • Anexa8
 • Anexa 10
 • Anexa11
 • Anexa14
 • Anexa18
 • Anexa17
 • Borderou lunar plati aferente lunii (specificate)
 • Rapoarte statistice:
   Situatia cererilor aprobate pentru acordarea ajutorului social
   Ajutoare sociale platite −Ajutorul de urgenta
   Ajutorul de inmormantare
 • Alte rapoarte:
   Lista persoanelor inregistrate
   Nomenclatura adrese
   Situatia zilnica a orelor de munca
 • Avertizari:
   Varsta copii
   Adeverinte eliberate de administratia fiscala si care sunt pe punctul de a expira
   Adeverinte eliberate de fortele de munca si care sunt pe punctul de a expira.
 • Informari tehnice finale:
  Constant, aplicatiei i se aduc imbunatatiri, dezvoltari, actualizari legislative. Noile versiuni, contin intotideauna un sistem de informare a utilizatorului in legatura cu toate modificarile aduse programului de la versiunea anterioara la cea curenta. Intotdeauna, dupa actualizarea aplicatiei la o noua versiune, la prima pornire a programului, se va face automat o conexiune in browserul web al calaculatorului, la un link propriu unde vor fi afisate explicit, toate modificarile fata de versiunea anterioara la care rula programul inainte de actualizare. In acest fel, utilizatorii sunt la curent cu toate modificarile facute. De obicei, modificarile legislative sunt bazate pe schimbarea cuantumurilor valorilor pentru baza de calcul, cum ar fi: salariul minim pe economie, numarul de ore de munca aferente acestuia, valorile pentru stabilirea cuantumurilor alocatiilor, etc. In acest sens, programul pune la dispozitia clientilor o sectiune de configurare pentru toate elementele variabile, dar am obijnuit clientii cu configurari automate, modificate direct pentr-o versiune noua de program, fiind necesara doar o actualizare a programului pentru a avea noile valori de configurare.

   
   

  Locatie

  Contact

  Colaboratori

  Your consulting
   
   

  0742-20.23.83

  0770-33.61.83

  0369-43.96.01

  razvan.teslarasu@softbugetar.ro

  office@softbugetar.ro

    ceva